FAQ

Wat is HockeyScheidsHuren.nl nou precies?

HockeyScheidsHuren.nl is een marktplaats voor vraag & aanbod van hockeyscheidsrechters. Je kan jezelf dus aanbieden als scheidsrechter of een hockeyscheids vinden.

Ook als je een invalspeler of keeper zoekt of bent, of om bijvoorbeeld voor een team langs het veld bij de dug-out op de kinderen te passen kan je bij ons jezelf onder de aandacht brengen of een oproep plaatsen.

Voor de regio Den Haag kan je appen of e-mailen naar 06-51745775 of info@hockeyscheidshuren.nl. Je bereikt dan in één keer een kleine 20 ervaren hockeyscheidsrechters. De kans dat je dan snel iemand vindt die je fluitbeurt kan overnemen is daarom vrij groot.

Wij bemiddelen een poule van scheidsrechters, mogen we daar advertenties voor plaatsen?

Jazeker! Plaats zo veel en vaak als je wil, HockeyScheidsHuren.nl is een open platform voor iedereen. Je kan er voor kiezen om één account aan te maken en meerdere advertenties te plaatsen, of je maakt separate accounts aan voor elke scheids die je bemiddelt. Let wel op dat elke gebruiker een uniek e-mailadres moet hebben, want het systeem accepteert geen dubbelingen.

Wij zijn een groep scheidsrechters net als de groep in Den Haag. Mag ons nummer óók op jullie site?

Jazeker! Zie vorige vraag, HockeyScheidsHuren.nl is een open platform voor iedereen. Stuur een bericht of e-mail naar 06-51745775 of info@hockeyscheidshuren.nl met je gegevens. 

Ik heb ervaring met fluiten en fluit graag vaker. Mag ik in de hockeyscheidsrechters appgroep van Den Haag?

Natuurlijk! Stuur een bericht of e-mail naar 06-51745775 of info@hockeyscheidshuren.nl met je gegevens. Of misschien ken je één van de scheidsen die al in de Haagse groep zitten. Vraag hem of haar dan om je er bij te zetten.

Wat kost HockeyScheidsHuren.nl?

HockeyScheidsHuren.nl is gratis. Of je nou een account aanmaakt om een scheidsrechter te zoeken, adverteert omdat je op zoek bent of jezelf aanbiedt als scheidsrechter, oppas of invaller, wij rekenen geen kosten, opslag of bemiddelingsfee.

Waar verdienen jullie je geld dan mee?

Wat fijn dat je je dat afvraagt! HockeyScheidsHuren.nl biedt advertentieruimte aan voor zo relevant mogelijke producten en diensten. Als jij daar een keer op klikt krijgen wij betaald voor die klik en kunnen we de site gratis houden.

Wat kan ik rekenen voor mijn fluit- oppas- of invalbeurt?

Dat mag je zelf bepalen. Het gebruikelijke tarief voor scheidsrechters is momenteel (seizoen 2023-2024) 35 euro per veldwedstrijd. Voor fluiten gedurende de winter in de zaal wordt meestal 50 euro gerekend, omdat een scheids daar beduidend langer mee bezig is, zowel uit als thuiswedstrijden tot wel 3 uur.

Wanneer betaal ik de scheids, oppas of welke andere invaller ik dan ook geregeld heb?

De meeste scheidsrechters of externe bemiddelaars brengen hun tarief vooraf in rekening via een iDeal-link, Tikkie of ander soort betaalverzoek. Het zelfde geldt voor bardiensten of betaalde keepers. Een oppas weet doorgaans pas na afloop hoeveel uren er is opgepast, tenzij je vooraf een vast bedrag hebt afgesproken. Mocht je de oppas achteraf betalen is ons advies wel om dat gelijk te doen en niet nog een paar dagen te wachten met het aftikken van een betaalverzoek. Je loopt dan kans dat je ideale oppas volgende week nét iets anders heeft…

Mijn scheids (of oppas, invaller, barvrijwilliger) is niet komen opdagen! Wat nu?

Tja… Vrijwel elke vereniging heeft een artikel in haar statuten staan met betrekking tot fluit-, bar-, of keepbeurten, dat meestal de strekking heeft “wat je ook doet of afspreekt met wie dan ook, je blijft altijd zelf verantwoordelijk". Na deze belerende intro nog wat advies dat valt onder de noemer “als het kalf verdronken is…" maar dat je behoedt voor het begaan van dezelfde fout.

1. Zorg dat je weet met wie je zaken doet. Check of teamgenoten de oppas of scheids toevallig kennen. Een referentie is goud waard en neem van ons aan, het is gewoon leuk om te horen te krijgen “ik heb je naam en nummer gekregen van…".
2. Laat een dag van tevoren even wat van je horen. Stuur een Whatsapp of sms, doe een belletje, bind een postduif een briefje om z’n poot. Invallers zijn ook maar mensen, dus het is zinvol om te checken of de persoon die je hebt gevraagd om voor je te fluiten, oppassen of keepen het nog steeds op het netvlies heeft.
3. Een invaller of keeper komt als het goed is vóór de wedstrijd het veld op lopen en een oppas neem je misschien mee naar de uitwedstrijd, maar het is altijd slim om een kijkje te nemen op het veld waar jouw huurscheids gaat fluiten. Los van de interesse die je toont voorkomt het dat je dit artikel moet lezen.
4. Mocht je een scheids hebben geregeld via een externe bemiddelaar raden we je aan om contact met deze partij op te nemen. Als je alsnog een ander hebt moeten regelen of zelf hebt staan fluiten terwijl je al betaald hebt is daar over het algemeen wel een regeling voor.

Een oppas regelen, is dat wel veilig?

Één van de bedenkers van HockeyScheidsHuren.nl zei pas geleden: “ik heb mijn kind van twee liever langs het veld onder de hoede van een jeugdspe(e)l(st)er die ik pas 1x gezien heb, dan dat ik haar een paar uur achterlaat bij de buren die ik al 15 jaar ken." Wellicht zegt dat meer over zijn relatie met de buren, maar zijn punt was verder duidelijk. Je hebt je kind lekker bij je, in het zicht en je hebt geen gedoe met wachten tot je oppas er is, je kind ergens in de stress achterlaten of overlappende speeltijden met je partner.

Bovendien, als je overlegt met teamgenoten en één oppas voor drie kids (wat ons betreft echt wel het maximum) regelt kan je iemand óók nog een leuke beloning geven, terwijl je kosten per persoon relatief laag blijven. 10 euro per uur is voor een oppas van 16 een flink bedrag, maar per persoon slechts 3,33. Ons advies: experimenteer er eens mee en kijk hoe het bevalt.

Op welke manier kan ik adverteren?

Op HockeyScheidsHuren.nl kan je op 2 verschillende manieren adverteren.

  1. Aangeboden (jezelf verhuren als invaller of poule van invallers)
  2. Een product of dienst aanbieden

Ik heb haast. Kan ik mijn advertentie extra laten opvallen?

Ja, dat kan. Ga naar je account en klik op “Jouw advertenties". Aan het eind van de regel met de titel van je advertentie zie je een megafoon-icoon, het “Koop promoties" symbool. Als je daar op klikt zie je welke promoties er beschikbaar zijn.

Momenteel kan je kiezen uit:

  1. Advertentie omhoogzetten – de aanmaakdatum wordt veranderd in vandaag, waardoor je advertentie weer bovenaan komt. De verloopdatum blijft hetzelfde en je kan dit maar één keer gebruiken.
  2. Uitgelichte advertentie – Laat je advertentie opvallen met een afwijkende knaloranje kleur.
  3. Top advertentie – Zet je advertentie bovenaan én op de huidige positie. Er kunnen meer Top Advertenties zijn, die dan afwisselend worden getoond. Let op, aantal beschikbare plaatsen is beperkt!

Als je je keuze hebt gemaakt kan je verder naar het betaalscherm (betaling mogelijk via PayPal/Creditcard of iDeal) en zodra de betaling is gelukt, is de promotie actief.

Waarom krijg ik niet zo'n handige dropdown te zien als ik een plaatsnaam intyp?

Dat klopt, maar alleen als je zoekt naar advertenties in de zijbalk. Een lijst met suggesties op die plaats maakt het zoeken zó traag dat we besloten hebben die feature uit te zetten. Maar vertrouw ons, als jij in staat bent om “Amsterdam", “Den Haag" of een andere willekeurige plaatsnaam foutloos in te typen en de afstand te kiezen, komen er advertenties met die plaatsnaam (of bijna heel Nederland, als je de afstand op 100km hebt laten staan) naar boven. Probeer het maar!

Kan ik ook een abonnement of pakket of zoiets kopen voor promoties?

Nee.

In de toekomst zullen we, bij voldoende vraag, een pakket of abonnement gaan aanbieden. Maar nu dus nog niet.

Hoe kan ik die scheids, oppas of invaller bereiken?

Ook al zo makkelijk! Als je een account hebt aangemaakt (zie: hoe werken die veilingen?) kan je het telefoonnummer van de betreffende adverteerder zien (zonder inloggen zie je de laatste drie cijfers niet) of kan je via “Meer weten?" (de knop er onder) contact opnemen.

Ik zie iets met sterren en beoordelingen. Hoe werkt dat?

Er zijn twee soorten reviews: koper en verkoper. Als je een account hebt aangemaakt is de volgende stap het sturen van een bericht naar de verkoper/invaller/persoon die op zoek is naar een invaller of “ding". Zodra je een antwoord hebt gekregen op je bericht verschijnt er aan beide kanten, dus zowel bij jou als bij de persoon aan wie je het bericht hebt gestuurd, een mogelijkheid om een aantal sterren en toelichting te geven over jullie contact.

Let op! Zodra je een review hebt gegeven kan je die niet meer veranderen! Dus eh… Be nice.

Kan ik advertenties waarop ik wil reageren of gereageerd heb opslaan of bewaren?

Jazeker. Is dat hartje bij elke advertentie je opgevallen? Probeer maar! Overigens werkt dat alleen als je een account hebt én je bent ingelogd.

Er staat iets héél raars of strafbaars in een advertentie. Kan ik dat melden?

Als je het gevoel hebt dat er iets in een advertentie staat dat niet op HockeyScheidsHuren.nl thuis hoort, of misschien strafbaar is, kan je dat rechtstreeks vanuit betreffende advertentie melden. Onder de gegevens van de adverteerder staat een balkje van waaruit je de advertentie kan delen, printen, favorieten en melden.

Geef alsjeblieft duidelijk aan wat er aan de hand is. Details over de advertentie zijn niet nodig, we zien automatisch welke het is.

De adverteerder kan niet zien dat er iets gemeld is en/of door wie. Wel blijft de advertentie actief totdat iemand van Team HSH heeft gekeken of er iets aan de hand is en wat.

Wat mag ik aanbieden op HockeyScheidsHuren.nl?

We zouden bijna zeggen “alles", maar… Dat heeft natuurlijk een voorbehoud. De regels zijn eenvoudig:

1. Jezelf, als invaller in de aangegeven mogelijkheden, scheidsrechter, keeper, speler, trainer/coach, bardienst of oppas

2. Je vraag naar een invaller

3. Hockeyspullen in de breedste zin, nieuw, gebruikt, oude voorraden uit een winkel, whatever, zolang het maar hockeyspullen zijn