FAQ

Wat is HockeyScheidsHuren.nl nou precies?

HockeyScheidsHuren.nl is een marktplaats voor vraag & aanbod van hockeyscheidsrechters. Je kan jezelf dus aanbieden als scheidsrechter of een hockeyscheids vinden.

Voor de regio Den Haag kan je appen of e-mailen naar 06-51745775 of info@hockeyscheidshuren.nl. Je bereikt dan in één keer een kleine 20 ervaren hockeyscheidsrechters. De kans dat je dan snel iemand vindt die je fluitbeurt kan overnemen is daarom vrij groot.

Wij bemiddelen een poule van scheidsrechters, mogen we daar advertenties voor plaatsen?

Jazeker! Plaats zo veel en vaak als je wil, HockeyScheidsHuren.nl is een open platform voor iedereen. Bel of app naar 06-51745775 of stuur een e-mail naar info@hockeyscheidshuren.nl voor contact.

Wij zijn een groep scheidsrechters net als de groep in Den Haag. Mag ons nummer óók op jullie site?

Jazeker! Zie vorige vraag, HockeyScheidsHuren.nl is een open platform voor iedereen. Stuur een bericht of e-mail naar 06-51745775 of info@hockeyscheidshuren.nl met je gegevens. 

Ik heb ervaring met fluiten en fluit graag vaker. Mag ik in de hockeyscheidsrechters appgroep van Den Haag?

Natuurlijk! Stuur een bericht of e-mail naar 06-51745775 of info@hockeyscheidshuren.nl met je gegevens. Of misschien ken je één van de scheidsen die al in de Haagse groep zitten. Vraag hem of haar dan om je er bij te zetten.

Wat kost HockeyScheidsHuren.nl?

HockeyScheidsHuren.nl is gratis. Wij rekenen geen kosten, opslag of bemiddelingsfee.

Waar verdienen jullie je geld dan mee?

Wat fijn dat je je dat afvraagt! HockeyScheidsHuren.nl biedt advertentieruimte aan voor zo relevant mogelijke producten en diensten, oa via Google. Als jij daar een keer op klikt krijgen wij betaald voor die klik en kunnen we de site gratis houden.

Wat kan ik rekenen voor mijn fluitbeurt? Of: wat kost een scheids?

Dat mag je zelf bepalen. Het gebruikelijke tarief voor scheidsrechters is momenteel (seizoen 2023-2024) 35 euro per veldwedstrijd. Voor fluiten gedurende de winter in de zaal wordt meestal 50 euro gerekend, omdat een scheids daar beduidend langer mee bezig is, zowel uit als thuiswedstrijden tot wel 3 uur.

Wanneer betaal ik de scheids die ik geregeld heb?

De meeste scheidsrechters of externe bemiddelaars brengen hun tarief vooraf in rekening via een iDeal-link, Tikkie of ander soort betaalverzoek. Zorg wel dat je zeker weet met wie je communiceert en dat die persoon een goede “trackrecord" heeft voor wat betreft “komen opdagen".

En voor scheids die een wedstrijd aannemeemt: stuur een bevestiging, bijvoorbeeld een screenshot uit je agenda of iets dergelijks, zodat de persoon die jou gevraagd en betaald heeft zeker weet dat je alles goed geregistreerd hebt.

Mijn scheids is niet komen opdagen! Wat nu?

Tja… Vrijwel elke vereniging heeft een artikel in haar statuten staan met betrekking tot fluit-, bar-, of keepbeurten, dat meestal de strekking heeft “wat je ook doet of afspreekt met wie dan ook, je blijft altijd zelf verantwoordelijk". Na deze belerende intro nog wat advies dat valt onder de noemer “als het kalf verdronken is…" maar dat je behoedt voor het begaan van dezelfde fout.

1. Zorg dat je weet met wie je zaken doet. Check of teamgenoten de scheids toevallig kennen. Een referentie is goud waard en neem van ons aan, het is gewoon leuk om te horen te krijgen “ik heb je naam en nummer gekregen van…".
2. Laat een dag van tevoren even wat van je horen. Stuur een Whatsapp of sms, doe een belletje, bind een postduif een briefje om z’n poot. Invallers zijn ook maar mensen, dus het is zinvol om te checken of de persoon die je hebt gevraagd om voor je te fluiten het nog steeds op het netvlies heeft.
3. Het is altijd slim om een kijkje te nemen op het veld waar jouw huurscheids gaat fluiten. Los van de interesse die je toont voorkomt het dat je dit artikel moet lezen.
4. Mocht je een scheids hebben geregeld via een externe bemiddelaar raden we je aan om contact met deze partij op te nemen. Als je alsnog een ander hebt moeten regelen of zelf hebt staan fluiten terwijl je al betaald hebt is daar over het algemeen wel een regeling voor.

Op welke manier kan ik adverteren?

Op HockeyScheidsHuren.nl kan je op 2 verschillende manieren adverteren.

  1. Aangeboden (jezelf verhuren als invaller of poule van invallers)
  2. Een product of dienst aanbieden

Kan ik ook een abonnement of pakket of zoiets kopen voor promoties?

Nee.

In de toekomst zullen we, bij voldoende vraag, een pakket of abonnement gaan aanbieden. Maar nu dus nog niet.

Er staat iets héél raars of strafbaars in een advertentie. Kan ik dat melden?

Als je het gevoel hebt dat er iets in een advertentie staat dat niet op HockeyScheidsHuren.nl thuis hoort, of misschien strafbaar is, kan je dat rechtstreeks vanuit betreffende advertentie melden. Onder de gegevens van de adverteerder staat een balkje van waaruit je de advertentie kan delen, printen, favorieten en melden.

Geef alsjeblieft duidelijk aan wat er aan de hand is. Details over de advertentie zijn niet nodig, we zien automatisch welke het is.

De adverteerder kan niet zien dat er iets gemeld is en/of door wie. Wel blijft de advertentie actief totdat iemand van Team HSH heeft gekeken of er iets aan de hand is en wat.

Wat mag ik aanbieden op HockeyScheidsHuren.nl?

We zouden bijna zeggen “alles", maar… Dat heeft natuurlijk een voorbehoud. De regels zijn eenvoudig:

1. Jezelf, als invaller in de aangegeven mogelijkheden, scheidsrechter, keeper, speler, trainer/coach, bardienst of oppas

2. Je vraag naar een invaller

3. Hockeyspullen in de breedste zin, nieuw, gebruikt, oude voorraden uit een winkel, whatever, zolang het maar hockeyspullen zijn